certified nurse assistant exam logo

Menu:

ads



nurse and patient


pic of cna exam book

See for yourself how you study more Q and As in The CNA State Board Exams Study Guide


Order Today

 

CNA Exam Questions

Sample Questions & Answers
you may have on the test


nurse picture

From CHAPTER FIVE


MULTIPLE CHOICE QUESTIONS -

IT IS IMPORTANT TO READ ALL OF THE ANSWERS SO THAT YOU WILL KNOW THE DIFFERENCE.

  1. In Long Term Care Facilities which shift gets the residents ready for their appointments, X-rays, etc?
    1. 7.a.m. - 3:30 p.m.
    2. 3 p.m. - 11:30 p.m.
    3. 11 p.m. - 7:30 a.m.
    Answer: a

  2. When an individual comes to a "care facility' for a short period of time, so that their regular care-givers can have a "break," this is referred to as:
    1. continuous care
    2. rehabilitative care
    3. respite care - (respite means "short time care")
    4. hospice care
    Answer: c

  3. The following are some characteristics of various conditions.  Which ones apply to Rheumatoid Arthritis?
    1. swollen, black and blue areas around joints
    2. painful joints, but rarely red or swollen
    3. joints are hot, red, painful and swollen
    Answer: c

  4. Swelling of the ankles and legs can be a sign of:
    1. a heart attack
    2. peripheral vascular disease
    3. coronary artery disease
    4. dyspnea
    5. congestive heart failure
    Answer: e

  5. Which stage of pressure sore is the characteristic of a breakdown of the subcutaneous layer of the skin?
    1. Stage V
    2. Stage I
    3. Stage II
    4. Stage III
    Answer: d

  6. Who is it that assists the residents in being able to use their hands and their arms?
    1. physician
    2. activities coordinator
    3. physical therapist
    4. occupational therapist
    Answer: d

  7. There is a cloudy condition that develops in the lens of the eye which reduces sight.  What is this condition?
    1. retinitis
    2. glaucoma
    3. cataract
    4. myopia
    Answer: c

  8. When an individual is unable to control their bladder (when nd where they may be when they urinate), what is this conditioned referred to as?
    1. urinary incontinence
    2. urinary retention
    3. urinary tract infection
    Answer: a

  9. Of the items listed below, which ones are considered to be basic human needs?
    1. spiritual
    2. sexual
    3. social
    4. safety
    5. love and caring from others
    6. all of the above
    Answer: f

  10. The three types of bodily response to infections are what:
    1. micro-organisms, fever, localized
    2. skin tears, colds developing into pneumonia
    3. localized, silent and whole body
    4. abdominal, respiratory and skin problems
    Answer: c

More Questions on PAGE:    1  2  3  4  5  

[Go to top of page]